کشکول

هر مطلبی با هر موضوعی دوست داشتم ثبت میکنم

کشکول

هر مطلبی با هر موضوعی دوست داشتم ثبت میکنم

دنبال کنندگان ۱ نفر
این وبلاگ را دنبال کنید
  • ۰
  • ۰

آموزش نکات طلایی عکاسی

امروز نکته ای ساده اما مهم را در کادربندی عکس به شما یاد می دهیم که جذابیت خاصی به سوژه می دهد.

یکی از آسانترین راهها برای پیشرفت در عکاسی این است که به کادر عکس خود دقت کنید. به اطراف سوژه دقت کنید؛ ببینید آن اطراف چه چیزهایی وجود دارد؟ آیا به همه ی آن چیزهایی که در پشت زمینه ی سوژه هست نیاز دارید؟ آیا می توانید از یک زاویه ی نزدیکتر از سوژتون عکس بگیرید؟ به نظر شما اگر عکستان افقی باشد بهتر است یا عمودی؟

1- کادر بندی نزدیکتربرای تاثیر بیشتر

یکی از رایج ترین اشتباهات مردم در عکاسی این است که کادر عکس هایشان رو با موضوع عکاسی پر نمی کنند. فرض کنید می خواهید از مادربزرگی که در حال پایین آمدن از پله های خانه خود است عکس بیندازید. اجازه دهید فقط آن مادربزرگ را در تصویر ببینیم، نه نصف یک خانه و قسمت هایی از کوچه و در نهایت یک تصویر کوچک از مادربزرگ در وسط عکستان باشد! یادتان باشد که سوژه شما آن مادربزرگ بوده نه کوچه یا خانه

2- نقاط طلایی کادر عکس:

اگر مستطیل کادر عکس رابه سه قسمت مساوی از طول وعرض تقسیم کنیم خط های ایجاد شده را خطوط طلایی ومحل برخورد آنها را نقاط طلایی می گوییم حالا هرچه قدر عناصر عکس بر روی این خطوط ویا نقاط قرار گرفته باشند عکس قوی تری خواهیم داشت . اما نقطه وسط کادر را نقطه مرده می نامیم که باید سعی کنیم تا حد امکان سوژه ما در این نفطه قرار نگیرد این درست برعکس آن چیزی است که بسیاری ازمردم فکر می کنند و وقتی می خواهند عکس بگیرند بلافاصله موضوع را در وسط عکس قرار می دهند.


برای ترکیب بندی عکس از نقاط طلایی استفاده کنید.در هنگام عکسبرداری حتما کادر بندی مناسبی داشته باشید.یکی از نکات بارز که از طریق آن می‌توان فرق یک عکاس تازه کار و با تجربه را شناخت قرار دادن سوژه اصلی توسط تازه کاران در مرکز عکس می‌باشد وقتی سوژه عکس در وسط کادر قرار گیرد جذابیت خود را از دست می‌دهد و از پویایی آن می‌کاهد یکی از بهترین کارها برای پویا کردن عکس این است که از نقاط طلایی در عکس استفاده کنیم. نقاط طلایی عکس اصطلاحی در مورد بهترین نقاط روی عکس است که سوژه بر روی آن زیبا تر به نظر می‌رسد و برای پیدا کردن آنها باید طول وعرض عکس را به سه قسمت توسط خطوط فرضی تقسیم کنید. نقاطی که این خطوط یکدیگررا قطع می‌کنند نقاط طلایی هستند و سوژه روی این خطوط زیبا تر و بیشتر مورد توجه بیننده قرار می‌گیرند.بدین ترتیب در هنگام عکاسی باید دقت کنید که سوژه یا قسمتی از آن که دارای اهمیت بیشتری است را روی یکی از نقاط طلایی قرار دهید. حال اگر سوژه بصورت نقطه نبود مثل یک درخت یا یک فرد ایستاده باید آن را بر روی یکی از خطوط یک سوم‌ها در کادر قرار دهید و عکسبرداری کنید. به دلیل اینکه نقاط طلایی نقاطی فرضی هستند لازم نیست حتما سوژه را دقیقا روی آن قرار دهید بلکه می‌توانید آن را در حدود آن نقاط قرار دهید. بسیاری از دوربین‌های دیجیتال گزینه ای به نام (grid) در منو دارند که با فعال کردن آن این خطوط بر روی صفحه نمایشگر ظاهر می‌شوند و کادر بندی را برای شما آسانتر می‌کند این خطوط بر روی عکس نهایی چاپ نمی‌شوند.

برای مطالعه بیشتر به این مطلب مراجعه کنید: اصول کادربندی در عکاسی



استفاده از این نقاط طلایی به قاعده یک سوم معروف است. این تکنیک محبوبترین روش کادر بندی است که با قرار دادن مرکز سوژه در هر یک از 4نقطه محل تلاقی خطوط یک سوم کادر جذابیت خاصی به سوژه می دهد.

یک تصویر ساده با قرار دادن سوژه در محل یک سوم کادر زیبا و دلنشین تر شده  است.

 

در عکاسی پرتره نیز معمولا چشم یا ناحیه بین 2 چشم به دلیل جذب تمرکز بیننده به چشمهای سوژه در ناحیه یک سوم قرار میگیرد.

تصویر فوق به سادگی گویای این مطلب می باشد.

هر اندازه کادر ساده تر باشد بیننده زمان بیشتری را به دیدن تصویر اختصاص خواهد داد.

ارسال نظر

تنها امکان ارسال نظر خصوصی وجود دارد
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی
نظر شما به هیچ وجه امکان عمومی شدن در قسمت نظرات را ندارد، و تنها راه پاسخگویی به آن نیز از طریق پست الکترونیک می‌باشد. بنابراین در صورتیکه مایل به دریافت پاسخ هستید، پست الکترونیک خود را وارد کنید.