
ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت.
خواص ماش
اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.
ماش، منبع غنی پروتئین و فیبر است و برای کاهش کلسترول بالا مفید است. در اغلب برنامه های رژیمی به عنوان جایگزین غذایی توصیه می شود.
میزان خون و انرژی بدن را متعادل می کند و مانع از بالارفتن سریع قند خون پس از مصرف غذا می شود. به همین دلیل برای افرادی که چربی خون دارند و بیماران دیابتی مفید است.
مانع از تشکیل سلول های غده ای در بدن می شود.
حاوی ویتامین B۶ است که از بدن در برابر بیماری های واگیردار و عفونت های ویروسی محافظت می کند.
منبع عالی ویتامین های A ، B، C، E، کلسیم، آهن و پتاسیم است.
آنتی اکسیدان های موجود در آن برای حفظ سلامت قلب مفید است.
خوراک ماش

مواد لازم:
ماش سه پیمانه
پیاز یک عدد بزرگ
سیر ده حبه
سیب زمینی یک عدد
رب گوجه یک یا دو قاشق غذا خوری
آب لیمو دو قاشق غذا خوری
ادویه، فلفل و نمک به میزان لازم
طرز تهیه:
ماش رو بعد از شستن در قابلمه می ریزیم و با آب کافی و کمی روغن می گذاریم با شعله ملایم بپزد.در این مدت پیاز خورد شده و سیر کوبیده شده را جداگانه در ماهیتابه سرخ می کنیم و رب گوجه را هم به آن اضافه می کنیم و میگذاریم کمی سرخ شود.
بعد از اینکه مدتی از جوش آمدن ماش گذشت سیب زمینی ها را به قطعات کوچک خورد می کنیم و به آن اضافه میکنیم تا با ماش پخته شود و نمک و ادویه و فلفل را هم اضافه میکنیم و می گذاریم بپزد.
پخت ماش زمان زیادی لازم ندارد.بعد از پخت ماش و سیب زمینی ها، پیاز و سیر و رب گوجه ای را که سرخ کرده بودیم به آن اضافه می کنیم و میگذاریم با شعله خیلی کم این مواد با هم قل بخورند.در آخر هم کمی آب لیمو به آن اضافه می کنیم.
توصیه می کنیم هروقت وقت زیادی برای تهیه یک غذای سالم و پرانرژی ندارید، خوراک ماش را به یاد بیاورید.